Piitusta Suomen muotovalio 12.8.2012!

Piitusta tuli eilen Suomen muotovalio kun se oli VSP Helsingin kesänäyttelyssä.

Piitu Helsingin Kesänäyttelyssä 12.8.2012

Piitu poseeraa VSP:na Nightstaff Dream Catcherin (ROP) kanssa. Tuomarina Andras Polgar, Puola.

Piitu kotipaihassa palkintojen kanssa

Posted in Uncategorized | 4 Comments

Kuvapäivityksiä I&II -pentueesta

Alla kuvia molemmista pentueista. Hiukan on taas kestänyt näiden kuvien laittaminen, osa on ajalta kun Patti (Sikaniskan Möhköfantti) oli vielä meillä ja lumet maassa…

Söde ja Voitto-tiikeri

Söde kaluaa sänkyään

Söde ja Patti huilimassa

Söde lumihangessa

Söde ulkoilee

Söde paistattelee auringossa

... ja jatkaa ulkoilua

Välillä huilitaan Jutan sylissä

Söde ja Patti

Tytöt totuttelevat kaulapantoihin

Patti tarpoo hangessa

... ja kahlaa jäävedessä

Välillä kuivatellaan

ja lämmitellään Mintun sylissä

Patti oli Mintun suosikki

Sepe eli Sepedeus posettaa jo kotonaan

Rambo eli Herra Tulppa kotosalla

Leluhiiri on väsyttänyt Patin

Tästä Patti meillä muistetaan

I -pentueen Aatu särmänä

Aatu on jo komia poika

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Päivän posetussession satoa

Alla muutama kuva pennuista posettamassa ja jokunen vapaaposetus. Pennuilla on nyt ′viralliset′ nimet, joista listaus seurannan helpottamiseksi:

Pöde ↔ Sepedeus
Tulppa ↔ Herra Tulppa
Plösö ↔ Möhköfantti
Söde ↔ Tähtisilmä

Näillä siis mennään tästä eteenpäin…

Sepedeuksen sivupose

Sepedeuksen etupose

Sepedeus

Herra Tulpan sivupose

Herra Tulpan etupose

Herra Tulppa ja miehekkään pinkki fleece

Möhköfantin sivupose

Möhköfantin etupose

Möhköfantti

Tähtisilmän sivupose

Tähtisilmän etupose

Tähtisilmä

Tähtisilmä ja Sepedeus lähteellä

Karkauspäivän perhepotretti Otson kera

Posted in Uncategorized | Kommentit poissa käytöstä

II-pentueen kuvia

Alla muutamia kuvia pennuista. Paksusti voivat, kuten kuvista näkyy. Ikää alkaa olemaan jo kuukauden verran.

Jaloittelemassa pentulaatikon ulkopuolella

Tulppa

Pöde

Plösö

Söde

Tänään oli poikien vahtivuoro - veli Otso ja Patu kaitsevat

Otso tsekkaa hampaat ja hengityksen

Otso koittaa soluttautua pentueeseen

Posted in Uncategorized | 2 Comments

II -pentue syntyi 18.1.2012

II -pentue syntyi 18.1. keisarinleikkauksella, koska ensimmäinen pennuista, nyttemmin Tulpaksi kutsuttu, oli päättänyt kasvaa kolmanneksen muita suuremmaksi. Pentueeseen syntyi kaksi urosta (Tulppa ja Pöde) ja kaksi narttua (Plösö ja Söde), jotka kaikki jäivät henkiin. Alla kuvia pennuista toisena päivänään ja tänään (10 päivää).

 

Tulppa

Tulppa 10 päivää

Patu ihmettelee Tulppaa

Pöde

Pöde 10 päivää

Pöde ja Patu

Pojat Tulppa ja Pöde 2 päivää

Plösö

Plösö 10 päivää

Plösö ja Patu

Söde

Söde 10 päivää

Söde ja Patu

Söde ja Mette

Tytöt Plösö ja Söde

Piitu ja pennut

Piitu jaksaa jo hiukan posettaa pentujen kanssa

 

Posted in Uncategorized | Kommentit poissa käytöstä

Joulutervehdyksiä 2011

 

 

 

 

Posted in Uncategorized | Kommentit poissa käytöstä

KASVATTAJAN MIETTEITÄ

Piitu on astutettu uudestaan Penan kanssa. Penaa käytin uudestaan, koska haluaisin juuri tästä nimenomaisesta yhdistelmästä nartun omaan jalostuskäyttööni. Saman yhdistelmän uudelleen toistamista en normaalisti koe mielekkääksi, mutta tässä nimenomaisessa tilanteessa, kun aikaisemmasta Piitu-Pena -yhdistelmästä syntyi vain 2 urospentua, koen että mahdollisesti syntyvällä narttupennulla voisi olla jotain annettavaa rodulle.

Mielestäni Pena on erittäin komea staffiuros, oikeankokoinen, kompakti koira vailla liioiteltuja piirteitä. Ja tähän yhdistyy vielä ihana luonne ja loistavat terveystulokset. Kun vielä otetaan huomioon Piitun hyvä luonne ja hyvät terveystulokset niin, ainakin paperilla pentueen terveystulosten pitäisi olla hyvät ja pentujen luonteiden hyvät. Koenkin kasvattajana täyttäneeni tältä osin velvollisuuteni käyttää vain terveitä ja hyväluonteisia koiria jalostukseen. Eri asia sitten onkin se, että todellisuudessa asia eivät aina mene niin kuin paperilla näyttää. Muutenkin uskon pennuista tulevan hyvät mittasuhteet omaamia, rakenteellisesti terveitä, hyvin liikkuvia koiria, ilman liioiteltuja piirteitä. Otson ja Aatun kohdalla tämä näyttää ainakin toteutuneen.

Kennelliitto suo meille kasvattajille Suomessa mahdollisuuden astuttaa narttu kerran peräkkäisistä juoksuista ilman poikkeuslupaa. Itse päädyin tätä mahdollisuutta käyttämään, koska mielestäni Piitu hyväkuntoisena ja nuorena narttuna toipui odotusajasta ja synnytyksestä hämmästyttävän nopeasti. Tähän on omalta osaltaan varmastikin vaikuttanut myös se, että Piitulla oli pentuja hoidettavanaan ja imetettävänään vain 2, mikä ei rasittanut narttua samalla tavalla kuin suuren pentueen hoitaminen ja imettäminen olisi varmaankin tehnyt. Itse asiassa Piitu on nyt kauniimpi ja lihaksikkaampi kuin koskaan. Meidän pikku tytöstä on kasvanut nainen. Smile Piitu on myöskin luonteeltaan rauhallinen narttu, joka ei turhista hormonimyrskyistä kärsi. Piitua eivät juoksuajat ja synnytykset masenna. Neiti on aina oma iloinen itsensä. Pentujen lähdönkin Piitu otti hyvin rauhallisesti ja luonnollisesti, muutaman kerran kävi kurkistamassa pentulaatikkoon ja kun siellä ei pentuja näkynyt, niin ei niitä tarvinnut hoitaakaan eli voi rauhassa touhuta omiaan ja leikkiä. Wink Ja pentujaan neiti oli kuitenkin hoitanut niin huolella ja antaumuksella.

Piitun Ruotsissa asuva kasvattaja ei pitänyt vääränä, että astuttaisin Piitun uudelleen peräkkäisistä juoksuista, koska Piitu oli hyvässä kunnossa ja oli suoriutunut ensimmäisestä pentueesta niin hyvin. Piitu on myös eläinlääkärin tarkastama. Ja mielestäni todella tärkeätä tietystikin on, että Piitu tämän seuraavan synnytyksen jälkeen saa levätä kunnolla!! Piitun kasvattaja myös ymmärsi haluni käyttää Penaa uuudestaan, koska hän on aivan yhtä ihastunut Penaan kuin minäkin. Smile

Toki olisin voinut odottaa astuttamisen kanssa kesäänkin, mutta kun olin ensisijaisesti arvioinut Piitun kunnon, puntaroin asiaa monien muidenkin plussien ja miinusten kautta ja päädyin astuttamaan Piitun nyt. Miinuksista voin mainita, että olen hyvin tietoinen miltä näyttää, kun uusi kasvattaja heti astuttaa narttunsa näin nopealla aikavälillä. Itsekään en periaatteessa kannata nartun liian tiheää astuttamista, mutta luotin myös kykyyni tässä nimenomaisessa tilanteessa arvioida oman koirani jaksamista ja hyvinvointia. Kesää olisi puoltanut myös se, että Piitun olemassa olevasta pentueesta olisi saatu lisää tietoa niiden kasvettua isommaksi. Itse koen kuitenkin, että minulla on jo hyvinkin paljon tietoa käytettävänäni. Poikien kivekset ovat normaalisti laskeutuneet, hampaat ovat kunnossa ja kaikki tuntuu muutenkin olevan kunnossa. Lisäksi minulla on runsaasti tietoa myös Penan aikaisemmista pentueista ja siltäkin osin asiat tuntuvat olevan kunnossa. Mielestäni minulla on siis varsin paljon tietoa käytettävissäni, eikä 2 urospentua edes ole mielestäni niin suuri otos, että siitä voisi vielä kauheasti yleistää.

Kasvattajien avoimuudesta vielä sen verran, että valitettavan usein avoimuudesta ”sakotetaan”. Avoimesti asioistaan kertovan kimppuun on hyvä käydä, usein vielä hyvinkin kärkkäällä tyylillä, mikä on mielestäni kyllä hyvinkin kaukana asiallisesta. Mielipiteitä on moneksi ja tuskin Suomesta löytyy yhtäkään pentuetta, joka miellyttäisi meitä kaikkia. Minulla kasvattajana täytyy olla omia näkemyksiä ja rohkeutta luottaa niihin ja oikeus tehdä näiden näkemyksieni pohjalta itsenäisesti päätöksiä. Minulla, kuten jokaisella kasvattajalla, oli sitten kyseessä ensimmäinen pentue tai pitkäaikainen kasvattaja, iältään nuori tai vanha, on myös vastuu omista sanoistaan ja teoistaan kasvatustyössä.

Mieltäni lämmittää se, että moni tuntuu kantavan huolta jalostusnarttujen hyvinvoinnista, niin hyvässä kuin pahassa, mikä sinällään on erittäin hyvä asia. Smile

Tervetuloa kaikki halukkaat Piitua ja minua tapaamaan!!

Ja hyvää joulunodotusta kaikille!!

Katja Koski

Posted in Uncategorized | 6 Comments

Sikaniskan pojat ensimmäisessä näyttelyssään

Aatu ja Otso kävivät lauantaina ensimmäisissä näyttelyissään. Vaikkei menestystä varsinaisesti tullutkaan niin päivä oli todella mukava. Kiitokset siitä Hannalle ja Jukalle!

Alla muutama kuva näyttelystä.

Aatun sivuposetus

 

Aatu posettaa edestä

Otson etuposetus

Pojat yhdessä kisan tiimellyksessä

Kisanjälkeinen yhteisposetus

 

Posted in Uncategorized | Kommentit poissa käytöstä

Piitu astutettu uudelleen Penan kanssa

Piitu on nyt astutettu uudestaan Penan kanssa ja  pentuja odotellaan tammikuussa. Toivottavasti saataisiin se narttupentu nyt meillekin…  Fingers Crossed

Posted in Uncategorized | Kommentit poissa käytöstä

Aatu ja Otso vierailivat yhdessä

Aatu ja Otso käväisivät kylässä viime lauantaina. Todella mukava päivä kun vielä aurinkokin käväisi hiukan lämmittämässä. Kiitokset Jukalle, Emilialle ja Hannalle vierailusta, poikia on aina kiva nähdä!

Alla jokunen kuva vierailusta.

Otso repi taas letkua äipän kanssa

 

Aatu ei oikein leikistä kiinnostunut vaan tyytyi järsimään toista pätkää

Välillä tuli kyllä seurattua leikkiä melko tarkkaankin...

Sitten taas kokeiltiin posetusta, Aatu näyttää esimerkkiä...

... ja sivulta

Otso suostui posettamaan hiukan edestä, mutta vaikeaa oli Smile

Ryhmäkuva 'äippä ja pojat' -teemalla

Ja vimpaksi vielä veljekset keskenään

 

 

 

Posted in Uncategorized | 2 Comments